Bilancia prvého polroku (31.7.2010)

Jul 27 2012

Zimná sezóna začala minulého roku veľmi skoro, už v októbri boli v prevádzke vleky na Strednici, následne prišlo veľké oteplenie a hlavne obdobie bez snehu. Až testne pred Vianocami sa počasie umúdrilo a snehová nádielka už počas celej zimy bola na štandardnej úrovni.



Mesiac máj sa niesol v znamení tvalého dažďa a bol vyhodnotený, ako najdaždivejší mesiac, odkedy sa sleduje množstvo zrážok. Keďže pršalo prakticky na celom Slovensku, v piatok ráno 4.6.2010 došlo na mnohých miestach na Slovensku k rozsiahlym povodniam. Počasie sa seklo presne o jeden deň, lebo už poobede v daný deň vyšlo slnko a v sobotu už bol nádherný deň, ktorý však naplno ukázal obrovské škody, ktoré vytrvalý dážď spôsobil, nielen záplavami, ale aj zosuvmi pôdy a zrútením mnohých rodinných domov, či iných stavieb.
V obci bol niekoľkokrát vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, ale k väčším materiálnym škodám nedošlo.

Začiatkom júla nás zase zasiahli obrovské horúčavy, kedy aj u nás stúpali teploty nad 30 oC.

Letná sezóna priniesla ďalšie aktivity pre trávenie voľného času a tak k turistike sú to rôzne preliezačky, paintbolové boje, kolobežky či horské bicykle z Hrebienka, pre deti Tatranská divočina alebo pre všetkých bungee trampolína...

Naplno sa rozbehli aj práce na cyklistickom chodníku zo Spišskej Belej do Tatranskej Kotliny, v záverečnej fáze to má byť až do Ždiaru.

Príjemné zážitky počas letnej dovolenky v Ždiari.